System message

Klasszikusok Éjszakája

Klasszikusok Éjszakája

 

A tavalyi, tízezres tömeget megmozdító első alkalom után 2020-ban is lesz Klasszikusok Éjszakája a Kodály Filharmónia Debrecen szervezésében. A kialakult helyzet miatt azonban idén ingyenes, főtéri és templomi nagykoncertek sajnos nem lesznek. Az est kezdéseként a Kölcsey Központban 18.00 és 20.30 órai kezdettel a Kodály Filharmónia bérletesei és a már jeggyel rendelkezők ültetett hangversenyeken hallgathatják meg Beethoven IX. szimfóniáját. Azonban senki nem marad klasszikus zene nélkül ezen az éjjelen, hiszen 22.30-tól a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus kamaraformációi a belváros számos pontján adnak „szerenádot” a járókelőknek.

Programok:

Beethoven 250. – VI. hangverseny

2020. augusztus 15. 18:00 (Napló bérlet) és 20:30 (Korzó bérlet) / Kölcsey Központ, Nagyterem

Közreműködik: Rendes Ágnes, Bódi Marianna, Balczó Péter, Jekl László – ének

Kodály Filharmonikusok Debrecen / Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Szabó Sipos Máté) / Csokonai Színház Énekkara (karigazgató: Gyülvészi Péter)

Vezényel: Kollár Imre

A hangversenyekre a Korzó és Napló bérletek, valamint a 2020. május 26. és 27. napján elmaradt koncertekre szóló jegyek érvényesek! (A 18:00 órakor kezdődő koncertre a Napló bérlet, valamint a május 26-ra szóló belépőjegyek érvényesek. A 20:30 órakor kezdődő koncertre a Korzó bérlet, valamint a május 27-re szóló belépőjegyek érvényesek.)

Belvárosi szerenád

2020. augusztus 15. 22.30-tól / Debrecen, Belváros

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus kamaraformációinak produkciói

Húsz perces meglepetéskoncertek a debreceni belváros sétálóövezetében. Járjon nyitott füllel, bárhol felcsendülhetnek a klasszikus darabok, filmzenék, vagy akár könnyűzenei átiratok a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus művészei jóvoltából.

További híreink

Interjú Kocsis-Holper Zoltánnal, a Kodály Kórus Debrecen új vezető karnagyával.

Az a cappella sorozat első koncertje október 15-én, a Pásti utcai zsinagógában lesz. 

A 2020/2021-es évadtól a Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus Debrecen több koncertjét is élvezhetik a világ bármely pontjáról a hallgatók: hat olyan hangverseny lesz, mely élőben követhető 1000 forintos online jegy megvásárlásával.

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.